Gymnastiekvereniging Souplesse SilvoldeGymnastiekvereniging Souplesse Silvolde

Groepen

Om een beetje kennis te kunnen maken met onze vereniging, geven we hieronder in het kort een indruk van onze groepen.  

Meisjes A, B en voor-selectie

Voor de meer getalenteerde meiden van Souplesse is er de A, B en een voor-selectie. De jonge talentjes beginnen bij de voor-selectie, meestal vanaf een jaar of 6. Daar leren ze de basistechnieken van de vloer, balk, sprong en brug. Ook besteden we aandacht aan de houding en spanning van het lichaam en doen we krachtoefeningen. 

Naarmate de kinderen ouder en beter worden stromen ze door naar de B en A selectie. Elke turnster turnt dan op haar eigen niveau en probeert elk jaar beter te worden. Binnen de selectie ben je verplicht deel te nemen aan wedstrijden. Op dit moment komt de selectie uit in divisie 5 t/m 3.

Acrogym

Acrogym is een combinatie van turnen en acrobatiek. Bij dit onderdeel van de turnsport worden geen toestellen gebruikt, alleen een turnvloer. 
Het is een echte teamsport: je werkt in tweetallen, drietallen of een herenviertal. Omdat je veel samenwerkt moet er een groot onderling vertrouwen zijn. Hier werken we ook aan.

Wie kunnen er meedoen? Jongens en meisjes, mannen en vrouwen, groot en klein... Leeftijd is niet echt belangrijk, behalve als je aan wedstrijden meedoet. De trainers zorgen er dan voor dat de juiste personen een team vormen.